Er du også lei av lave hastigheter og dårlig dataforbindelse?

Bli med, slik at vi kan få fiber-nett til Mysusæter!

Vi er noen hytteeiere på Mysusæter som ser på mulighetene or å få bygget ut fibernett til hyttene og bedriftene på Mysusæter- og i området Raphamn.
Hvis vi har mange nok deltagere har Eidsiva Bredbånd (sammen med Fjellnett) bekreftet at de vil bygge ut fiber i vårt område.

Vi har nå passert 150 deltagere som er interessert i fiber. Eidsiva Bredbånd har bekrefte at de vil utrede prosjektet. I februar – mars vil en prosjektleder fra Eidsiva Bredbånd, en representant for Fjellnett (tidligere Eidefoss)  og jeg, Stein Aune etablere en prosjektgruppe hvor vil legge planer for utbygging og beregne kostnader på prosjektet. Nå det er på plass kan vi gå aktivt ut å verve flere medlemmer og til slutt vil det bli kontrakter sendt ut av Fjellnett som er bindende når de er signert.

Eidsiva Bredbånd og Fjellnett er solide selskap med solide eiere og det er derfor ingen risiko for at anlegget ikke blir fullført og at dere taper penger på prosjektet.

Hvorfor melde seg på nå

Påmelding nå er ikke bindende, men gir oss ett planleggingsgrunnlag. Vi vil satse på å legge fiber til de områdene hvor folk har meldt seg på.
De som ikke vil melde sin interesse før vi har bygd ut anlegget kan risikere at det ikke vil være fiber i nærheten av der de har hytte. Ded medfører at de får større kostnader ved å koble seg på, da de må legge fiber over en større avstand.

Utbygning

Tilførsel Otta - Mysusæter

  • Den mest sannsynlige måten å føre fiber frem til Mysusæter er å trekke kabel over Furusjøen og videre over Koltjønna. Det gjør det realistisk å kunne føre frem fiber til Mysusæter for under halve prisen i forhold til andre alternativer.
  • Utbygningen foretas av Fjellnett, driftes av Eidsiva Bredbånd ( Fjellnett het tidligere Eidefoss nett og er medeier i Eidsiva Bredbånd). Innholdet leveres av Altibox.


Mysusæter til Bruker

For de som i dag har luftstrekk med strøm frem til hytta, vil man bruke de samme stolpene til fiber. Veldig mange hytter har luftstrekk og de vil få fiber på den måten.

For de som har strøm via kabel i bakken vil man legge fiberkabler i bakken. Dette er ett beskjedent inngrep da man kun trenger å grave 30 cm dyp grøft i veigrøften med en meget smal skuffe på gravemaskinen eller bruke egen leggemaskin. Tykkelsen på trekkerøret for fiber er ca. 18 mm. Sporene vil bli borte nesten umiddelbart etter at man er ferdig. 

Kostnader

Standard sats his Eidsiva fiber er kr 10 000 kroner med ett års bindingstid. Det er uklart hva det endelige beløp vil bli

Estetikk

Det blir mye renere linjer i ett område hvor ingen har antenner/paraboler.
God internettdekning gjør området mer attraktivt, og gir også en verdiøkning på de hytter som har dette installert.

Det er veldig mange som krever rask internettforbindelse når de kjøper eller bygger ny hytte.

Gjennomføring.

  • Hvis du ønsker å være med, fyller du ut skjemaet under, for å melde at du er interessert. Dette uforpliktende men viktig.
  • Hvis det er tilstrekkelig antall som er interessert vil fiberselskapet senere sende en invitasjon for bindende påmelding.
  • Fiberselskapet vil lage en plan for utbygning og deretter starte byggingen av nettet.
  • Dette kan gjennomføres, forhåpentligvis med fullførelse sommeren 2022 men med noe gjenstående arbeid sommeren 2022

NB: Ikke vent med å melde interesse da vi er avhengig av ett visst antall som er interessert før nettselskapene engasjerer seg direkte.

Meld din interesse, fyll ut skjemaet:  (NB. ikke bindene)
Tusen takk!!

Hvis dere har problemer med å registrere dere her så send alle data til og jeg vil legge det inn for dere.

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input