Er du også lei av lave hastigheter og dårlig dataforbindelse?

Bli med, slik at vi kan få fiber-nett til Mysusæter!

Vi er noen hytteeiere på Mysusæter som ser på mulighetene or å få bygget ut fibernett til hyttene og bedriftene på Mysusæter- og i området Raphamn.
Hvis vi har mange nok deltagere har Telenor eller Eidsiva (sammen med Eidefoss) bekreftet at de vil bygge ut fiber i vårt område.

 

Utbygning

Tilførsel Otta - Mysusæter

  • Eidsiva vil føre kablene på kraftlinjene fra Otta og opp til Mysusæter. Alternativt vil de kunne gå fra Kvams-siden, langs Furusjøvegen. 
    Dette vil også kunne gi mulighet til at de som ikke har strømtilbud i dette området kan få det (det kan uansett legges trekkerør).
  • Telenor vil føre kablene på kraftlinjene fra Otta og opp til Mysusæter.
  • Den mest sannsynlige måten å føre fiber frem til Mysusæter er å trekke kabel over Furusjøen og videre over Koltjønna. Det gjør det realistisk å kunne føre frem fiber til Mysusæter for under halve prisen i forhold til de to alternativene ovenfor.


Mysusæter til Bruker

For de som i dag har luftstrekk med strøm frem til hytta, vil man bruke de samme stolpene til fiber. Veldig mange hytter har luftstrekk og de vil få fiber på den måten.

For de som har strøm via kabel i bakken vil man legge fiberkabler i bakken. Dette er ett beskjedent inngrep da man kun trenger å grave 30 cm dyp grøft i veigrøften med en meget smal skuffe på gravemaskinen eller bruke egen leggemaskin. Tykkelsen på trekkerøret for fiber er ca. 18 mm. Sporene vil bli borte nesten umiddelbart etter at man er ferdig. 

Kostnader

Med dagens priser, vil det koste ca. 5000 kroner med ett års bindingstid, inkludert ett års abonnement.

Estetikk

Det blir mye renere linjer i ett område hvor ingen har antenner/paraboler.
God internettdekning gjør området mer attraktivt, og gir også en verdiøkning på de hytter som har dette installert.

Det er veldig mange som krever rask internettforbindelse når de kjøper eller bygger ny hytte.

Gjennomføring.

  • Hvis du ønsker å være med, fyller du ut skjemaet under, for å melde at du er interessert. Dette uforpliktende men viktig.
  • Hvis det er tilstrekkelig antall som er interessert vil fiberselskapet senere sende en invitasjon for bindende påmelding.
  • Fiberselskapet vil lage en plan for utbygning og deretter starte byggingen av nettet.
  • Dette kan gjennomføres, forhåpentligvis med fullførelse sommeren 2021 men det vil være sannsynlig med noe gjenstående arbeid sommeren 2022

NB: Ikke vent med å melde interesse da vi er avhengig av ett visst antall som er interessert før nettselskapene engasjerer seg direkte.

Meld din interesse, fyll ut skjemaet:  (NB. ikke bindene)
Tusen takk!!

Hvis dere har problemer med å registrere dere her så send alle data til og jeg vil legge det inn for dere.

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input